Torsdag

Efter mycket om och men kom vi fram till att Pea måste ha fastnat med broddarna i det väldigt grusiga underlaget på banan så eftersom att min plan var att åka iväg med klasse och träna lite så for jag till stallet på morgonen med broddnyckeln i högsta hugg. Jag fick loss 2 med mina veka armar men tog min käre karl till hjälp så det vart 5 broddar kvar då min hovslagare mest troligt är hulken på arbetstid.

Jag hade turen dock att han hade hjärta att komma om hos mig o dra av de sista broddarna och även frambroddarna på pea fast han egentligen inte hade tid, guld! Sen packades klasse in i finkan och mot utebanan i ers, hans första uteträning i år.

Byggde fram samma övning som med pea fast bara linjen/kominationen. 3 räcken 10,3 m mellan på låg höjd. Poängen var att man skulle rida volter mellan varje hinder vilket gick ypperligt, väldigt stadig spec i vänstervarv. Ville kasta om galoppen lite i högervarv. Det enda som stökade var min teknik inför hinder, även om den har blivit bättre så blir jag lite snabb med att sätta mig ner i svängen och då överbalanserar han sig. Sen tappade han lätt bjudningen på volterna, men vi fick till ett par riktigt bra rundor så jag är kalas nöjd.


Idag ska jag rida ut med mor och egentligen bara ta det lugnt. Har tränat på gym och hemma intensivt i 3 dagar och spagettibenen gjorde sig påminda redan igår och idag är magen rätt slut. Tror ändå jag ska göra några situps eftersom jag inte kommer träna eller rida imorgon då jag o gubben ska till Umeå och fira våran 1 års dag en vecka i förväg.


Hoppas ni får en trevlig helg allihopa!


vår, ljuvliga vår

Klas har enbart tagit det lugnt efter helgens bravader. Måndags vilade han helt och igår for vi på en skritttur runt byn, lite bus men annars relativt tam. Gårdagens stora händelse var peas debuthoppning på över ett år. Tröck in en överpigg tant i finkan och begav oss till ersmark där vi byggde fram en kontrollövning som jag fiskat fram på hippson. Iallafall så var det lugnt och stabilt i början men sedan flög det både ryttare, träns och hästar.

Paloma fastnade mest troligt med tåbroddarna och föll, dock överlevde både hon och jag med några skrubbsår men visst känns det som om någon jävlas med mig när alla hästar faller som furor. Hinner jag bli 25 innan jag får en hjärtattack så är det ett mirakel.

Frågan är nu om pea ska hoppa mer, tåls att klura på. Hon är ju rätt fummlig i sig själv och kankse har man inte lika tur om hon skulle falla igen. Mamis choice så att säga.

Idag sja jag dressyra lillen på byavägarna då jag inte litar på ridbanan, kan bli hål i den när som helst typ. Ett bogben om året!


Hoppas ni får en trevlig dag, nu ska jag dricka the och sen sticker jag till gymmet. AUF!


Lill sprätten på dressyrtävling i hultan

Kiruna

Helgen spenderades som bekant i sveriges nordligaste stad. Vi anlände till Gällivare efter 5 timmars bilresa i solhatt och collegetröja som snabbt fick bytas mot min superfleece tröja och dunväst. Med i skåpet hade jag förutom massa skräp och den vanliga munderingen en pullargrimma och mina stigbyglar som sviktar(paves gamla).  Hela målbilden förtillfället är att få Klasse på bettet, en helt vanlig martingal hjälpte någorlunda men för att få han att ligga kvar på bettet och inte kasta om kring det så mycket så en pullargrimma kunde kanske fungera alldeles utmärkt. (han kan inte ha engelsknosgrimma)

Sagt och gjort så test red jag honom med den och ohhh vilket fantastiskt resultat vi fick(men han är fortfarande mjuk och fin i munnen så min hand måste vara densamma.) Lördag morgon packade vi in kusen i finkan efter att ha spenderat fredagkväll med helena och en hel del catch up. Klasse var fantastiskt fin på framhoppningen, fick fin känsla fram till hindrerna som också höll i sig inne på banan. Ett pet fick vi med oss, lite strul med galoppombytet innan men annars var rundan kanon. Däremot var klas o klonkade i ovanligt många bommar(brukar vara högst en) och då märkte jag att mina martingalflugor hade fastnat uppe i tygeln där flätningen slutar så det var mest troligt anledningen.

Lördagen spenderades på ridklubben tills tävlingarna tog slut sen vart det tacotallrik och millenium innan vi slocknade.

Söndag, och klas skulle gå första klassen även den en 1 m klass. Hade kontrollerat flugorna och han hade en mer avslappnad överlinje samt att han var mer lätt styrd. Hoppade kalas på framhoppningen sen kom klant matte fram redan på första hindret. red aldrig klart först fasen av svängen och fick då en överbalansering som resulterade i att klasse hoppade av väldigt tidigt så han fick med sig bakbommen men resten av banan hoppade han kalas, fina lilla grållen.  Desutom fick vi en rosett också vilket alltid är kul, liten bonus sådär.


Sammanfattningsvis:

Ted träningar är värt varenda öre och varenda timme i bilen

Lill klas är och förblir liten, (konstaterat från att ha varit på framridningen och alltid suttit längst ner)

Jag har en fantastisk förmåga att missa när jag  blir placerad

Klas har bara startat 5 ggr i år och det är oerhört stor skillnad redan från första starten fram till den senaste.

Har ni möjlighet att åka på tävling där Annika Lagerqvist bygger så åk,åk ,åk! otroligt roliga baner!

Sist men inte minst så var det en oerhört lyckad helg då jag tycker att det blivit lite mer ordning på ridningen från förra helgen, ibland är det bra att bryta ihop och komma igen.

Helgens soundtrack