onsdags snabbis

Sitter och försöker peppa igång till core passet jag ska på om 50 min, blev rätt sent igår så min kropp strejkar lite. på tal om igår så fick klasse fara och löshoppa, han har ju bara skritt hoppat sen han blev frisk igen men han hoppade riktigt, riktigt bra! Gjorde en liten avstånds miss som inte hade märkts om inte sista oxern blivit så lång till slut, det vart nämligen lite långt för han mellan räcke-oxer och han har inte riktigt styrkan för att kunna komma från en mer öppen galopp och orka trycka ifrån så mycket. Fick en ted flasch back och drog ihop det lite och vipps hoppade han prima igen.
Nästa vecka ska jag fortsätta jobba längd hinder men inte så högt kanske 80 max för det inte ska slita på honom. Får nog räkna med att börja rida han på riktigt i slutet av oktober först. Den som lever får se.

Idag ska vi vara hemma jag och grållen, men vi ska ändå ut och galoppa 140 står på schemat, egentligen inte men han gick så bra på 120 och 130 så vi för öka lite för att ha någon effekt av träningen. Annars är det lätt hänt att det bara blir underhållsträning vilket jag inte är ute efter.

Förutom core och stallet så ska jag massera kuse ikväll vilket är lika lärorikt varje gång. Core är förresten ypperlig ryttarträning varför kan ni läsa här >>> klippa och klistra bara >> http://equicare.se/web/?p=104#more-104


Hoppas ni får en trevlig dag allihopa och njut av det härliga höstvädret!

tisdag

Idag har jag varit på yoga kvart i 7 på morgonen.

Igår var jag och lill klas iaf till ersmark och begav oss ut i skogen, efter klas rådjurs incident förra hösten är han ologiskt nog livrädd för stora stenar. Men det tog sig och det visade sig att han var i bättre skick konditionsmässigt än väntat så vi går upp på 140 imorgon.

Kollade igenom mitt schema och ja det kan se lite enformigt ut men när jag rider fram till Bas120 eller klättring brukar vi utföra lite dressyrmässigt arbete eller markarbete på banan för att hålla koll på sidmuskulaturen då hopphästar har väldigt lätt precis som för tempohästar att bli för rakriktade i muskulaturen.

Ikväll blir det ersmark igen och nu ska jag äta. AUF!

Everyday is a sunday evening

Klasse är förmodligen världens mest engagerade back-klättrare. Men bara uppför, nerför är han skeptisk till underlaget och lite allmänt ofokuserad på att gå rakt ner. Han försöker hellre hitta vägar runt, eller titta på hästarna som står vid exet. Oavsett så är neförsbackarna ett riktigt sömnpiller, men åter till ämnet. Uppförsbacken. I galoppen är det roligast så fort man vänt honom börjar han samla sig inför fattningen och vips sitter han på rumpan så han hoppar alltid iväg i alla fattningar tills man upprepat backen 10 gånger då blir han lite mör och nöjer sig med en fräck sidvärtsrörelse till och från.

Han är söt min lilla, som en förvuxen b-ponny tankad med redbull.

Nu ska jag dra en film eller något annat lagomt stimulerande.