Söndag

Igår åkte vi som sagt ner till sundsvall sedan trimmade jag klasse lite i ridhuset och han kändes sådär, är väldigt seg utan sporrar.

Idag har jag ridit för ted, hoppade en bana med mycket relaterade avstånd och med fokus på att rida på hinder ur svväng. tycker klas var het men väldigt jämn och fin, öppnar upp sig mycket bättre bak med den nya sadeln. Det jag ska tänka på är att inte hoppa med glappande tygel i själva språnget då utan att jag har en mjuk och fin kontakt med en följsam hand.

Ikväll ska jag försöka komma i säng i tid då jag ska upp i tid imorgon, får väll se brukar alltid urarta i slutändan.

hoppas ni får en trevlig kväll nu ska jag se om klasse är fodrad och sen se mer DH

Den omtalade listan

Den här listan har jag sett lite här och där på diverse hästbloggar så för att stimulera mitt kassa skrivande tänkte jag också ge mig i kast med den.

Kan kort bara dra vad jag gjort och gör idag. Jag har macgyvrat mig ut ur huset, badat ändan på hunden, kastat ut hästar, myst med klas över hagstaketet, packat och mockat. Nu ska jag snart iväg med Carro till stallet och rida lite markarbete. Typ upphöjda travbommar och sen lite galoppbommar. Imorgon far vi till sundsvall och blir kvar där åtminstone till i April och på söndag är det ted träning.

Listan:

1 – Presentation av mig själv
2 – Presentation av mina hästar
3 - Min första häst
4 – Det här äter mina hästar
5 – Det här har jag med mig på tävling
6 – Mitt mål med ridningen
7 – Min bakgrund
8 - Pinsammaste situationen med hästar
9 – En perfekt dag i stallet
10 – Min utrustning
11 – Hästbloggar jag läser
12 – Hästens utrustning
13 – Om jag skulle vara tvungen att byta häst med nån skulle jag välja
14 – Min drömhäst
15 – Mina drömmar
16 - Min önskelista
17 - Mina tränare
18 - Jag gillar
19 - En häst jag saknar
20 - Veterinär, hovslagare, massör osv
21 - Fula ovanor
22 - Jag gillar inte
23 - En hoppträning
24 - Jag måste träna på
25 - Meriter
26 - Mina rädslor
27 - En stund jag aldrig kommer att glömma
28 - Favoritmärke
29 - Bilder på mig från tävlingar
30 - Mitt drömstall


Magin med musik och ett sidospår

En del av det är att bara av att lyssna på en musik kan man framkalla ett minne, de känslor man hade då och för mig nästan alltid ett litet montage

När jag var 16 eller 17 lyssnade jag stumt på Jimmy Eat world(fortfarande men inte i samma utsträckning). Jag minns att jag var väldigt osäker på den tiden, men ändå mer lättsam. Jag hade lätt för att leva i nuet, all den här "snart är vi 30, alla är redan gifta och har barn" stressen tror jag inte ens hade blivit tänkt.

Jimmy Eat world skrev en låt den heter 23 kort och gott. Den är allt vad som är att vara 16 för mig. Den är hela sommaren 07, den har allt jag aldrig vill glömma och den ligger nära mitt ruttnande hjärta. Hade jag kunnat hade jag haft "23" känslan jämnt. Hade jag kunnat hade jag varit 16 jämnt.

Det är något med att bli äldre, jag vet att i stallet så var åldrandet lika med hopprädsla. Ju äldre någon blev ju mer hopprädd den. Man jag inser ju nu att det inte bara är inom ridningen man blir mer rädd för varje år(månad). Det är generellt, generell rädsla för allt. För att ta fel beslut för man har ändå bara 3 dagar ish kvar att leva så skulle det bli fel är det kört, att misslyckas, att plötsligt vara någon det aldrig var tänkt att man skulle vara, att man ska bli ensam, att ätandet av ens känslor ska visa sig i spegeln, att man aldrig kommer få se mer än norrlands trista tallar eller att man alltid kommer leva på existens minimum.
Vad hände med äventyslysten, var hände med impulserna(som mest troligt var baserade på alla hormonsvärmar) eller det öppna och vågade.

Jag ska iallafall avsluta mina kurser till Equiterapeut utbildningen idag och bara vara en dag till.
"You'll sit alone forever If you wait for the right time
What are you hoping for?
I'm here I'm now I'm ready
Holding on tight"