Quitters don't win !

igår red jag ovanligt tradigt. Det är så ibland, jag blir stressad i ridningen och klas studsar fram och tillbaka, kastas hit och dit mellan hopp och förtvivlan. Men skam den som ger sig, bit ihop eller bryt ihop. Sista gången lyckades vi faktiskt väldigt bra, ja vi var alltså och hoppade igår. en galoppbom ett hjälp hinder ut på en oxer. han fick hoppa lite högre än vanligt, jag måste sluta vara en hönsmamma och begränsa honom på 70 cm vecka in vecka ut.

Men med åldern har jag blivit tämligen hopprädd(tack pavie) och det finns ingen jag är mer rädd om än klas. Min fina lilla grå som är allt jag någonsin velat ha.

Idag ska jag rida igenom dressyrprogramet som vi ska rida på tisdag då vi ska "tävla" i dressyr. Klas hatar skrittdelen och blir yberhet i alla övergångar. Dressyr är egentligen inte våran grej fastän hör och häpna klas fått lovord om att kunna gå msv dressyr. Jag höftar det och är nöjd om vi startar någon enstaka tävling nån gång per år bara för variationens skull ;)

Imorgon är det jul och igår var det exakt 5 år sedan jag fick världens bästa julklapp någonsin, min fina stora bruna häst.

Hoppas ni får en trevlig helg och kanske syns vi ute i vimlet!

Veckans bästa måste vara att frugan kommer hem i januari en kortis, hur bra? med tuff konkurrens av min praktikplats i sundsvall ;)


 Söt kork!

you're just a satellite

blä vad jag är dålig på att uppdatera men det finns faktiskt inte så mycket att tillägga egentligen. I veckan har klas varit super fin! Det svåraste är att komma till ridning som är lagom, blir lätt så att han är het och då svarar jag med att antingen pressa honom för mycket så han backar bort o blir tom eller så tappar jag ut honom så han blir lång. Lagom är bäst eller hur sverige? ;)

Igår var vi faktiskt och galopperade en mil totalt, himla bra gjort! Och idag har jag fått av klas hans dunkostym som han samlat på sig under november. Han blev riktigt stilig faktiskt, trots att jag lyckades slinta lite med apparaten vid hans lilla ruta.


Imorgon ska vi ut i djupsnön och jag ska ringa samtal och renskriva mina anteckningar så jag kan börja med den beryktade vet. basmedicin xD


På återseende gott folk. Sötnos!

Måndag

Allt om min flyinge helg kommer sedan, tänkte bara uppdatera lite om klas tränande. Hemskt intressant eller hur ;)

Klasse fick igår intervall träna med motstånd som vi så fint säker i träningsläran, motståndet bestod då av snö. Inte alls komplicerat. Dock är våran äng väldigt uppriden så underlaget är lite sladdrigt men det funkar. Klasse blev inte så trött som jag hade trott att skulle bli, ändå dundrade vi på rätt bra.

Mitt stora problem när det kommer till konditionsträning speciellt på äng(ute efter vägen är det ett himla sjå att bara hålla sig kvar) är att det är så oumbärligt trist. Men när vi var i flyinge så var det en tjej och red i ridhuset samtidgt som carro och hon galopperade runt med en mp3, hur smart! om man utgår från att man har en någorlunda snäll och obrallig kuse då. Så sagt och gjort igår vart det mp3 till träningspasset och det flöt på riktigt bra!

Så dagen till ära ska ni få gårdagens soundtrack som är oerhört blandat då allt som fanns på datorn kastades över till min spelare.
Mellan varje låt hade vi ett återhämtningsuppehåll förutom mellan kiss låtarna där vi körde en längre intervall, tills nästa gång får vi öka på intervalls antalet då det är uppbyggnads träning jag är ute efter. Om man inte "pressar" mer än man brukar så är det mer underhållsträning man ägnar sig åt som självklart också är viktigt.


Klasses schema för veckan är inte riktigt klast men de närmsta dagarna ser ut så här:

Idag: Dressyr, skolor och vändningar
Onsdag: Markarbete
Torsdag: Konditionsträning, varuträsk tur och retur