Hanna Hästfrisör?

Idag ska jag klippa klasses brutalt långa man, lovar en före och efterbild.

Igår motionerade jag min lilleman, först med min mor och sedan kuskade jag och Emanuel iväg till ridhuset. Värmde lite med öppnor som han blivit en killer på, sedan gjorde vi en simpel lydnadsövning 3 bommar. Galopp över första avbrott till trav, trav över andra, fatta galopp och galoppera över tredje. Dock var Klasse fjantig och sur som en gubbe med hatt och volvo. Men det var väntat han hade ju spratlat så mycket hela måndagen och även passet på förmiddagen.

Idag hoppas jag på en lugnare kuse, funderar på studs eller galoppbommar ur hörn för att känna att ridningen sitter som den ska. Sedan blir det longering ikväll. Dagens ledmotiv är utan tvekan Kristian Antilla - Smutser
I hela mitt liv har jag väntat på livet
Jag har längtat efter någon att längta till
Och jag var ung när jag fann Gud på ett dansgolv
En stadig puls som hackade sig in

Like a Fenix

Nej jag har inte dött, kanske en smula då. Men jag har återhämtat mig också.

Klas har tränat riktigt bra, var super bild igår då han fick då lite lättare pass. Jag hade förväntat mig åtminstone lite kännignar i kroppen efter det hårda teknik passet han gick i söndags. Ska förresten försöka få upp nån film på det hela. Idag ska jag rida ut med min mor nu på förmiddagen och senare ikväll ska jag till ridhuset. Tävlingsvecka i vecka därav mycket kontroll, känna att han sitter för hjälperna, bjuder på hinder osv. Lätt och lagomt. Lite svårt att matcha honom då jag inte har tävlat honom så mycket och att tävlingarna inte har varit sådan stor utmaning för honom.

Tävlingsvecka innebär mycket annat också som att införskaffa en platta som passar, han har 110 i stl på sadelgjorden, bada, raka, och frisera manen. Samt putsa upp utrustningen och vädra kavajen som luktar pyton, måster kemtvättas innan luleå iallafall.

På tal om utrustning så vet jag inte vilket schabrak jag ska tävla med, ska införskaffa ett nytt när jag får pengar, men jag älskar mitt agria schabrak som används flitigt på offentliga träningar men hatt-överdomaren neggar på loggotyper så då skulle jag kunna använda Paves norgeschabrak. Men jag tror det kommer se stort och klunsigt ut på min lilla grålle. Den som lever får se. Ska vänta på ett stilutlåtande från allas våran Carro Lager.

Hoppas ni får en fantastisk dag allihopa.
Jag och Pave i Uleåborg för en herrans massa år sedan.
En aningens långt ifrån ;)


helge!

Hurra helg! Denna helg bär det av till Jokkmokk, kyla, renar och marknad. Väldigt impulsartat, minsann! Vi fixade boende igår, allt var fullbokat och hade varit det i flera månader. Helt vansinnigt! Men vi fick plats på ridskolan, såklart hästnördar som vi är. När jag skriver vi menare jag mig själv alt mitt altarego och Helena.

Kvällens plan är en en-dags festival med bla Kristian Antilla, Hästpojken m.m Super bra iniativ av arrangörs staben.
Imorgon är det Marknadsefterfest på hotellet och dom skulle minsann ha liveband och disco, kanske skulle man pallra sig dit?

Ett litet problem vi har är att vi inte vet hur långt det är till "stan" från ridklubben, men det löser sig väll antar jag. Nu ska jag fixa till mina naglar så man inte ser ut som en annan garderobes tattare.

Trevlig helg allihop!
Den fabulösa fröken Sandin, denna gång i Åsele. En annan impulsresa.